93 752 41 71

Tancar un cercle

Tancar un cercle

Aquesta és la sensació que he tingut ensenyant la meva nova exposició, Maelström, als alumnes de 4t d’ESO de l’Escola. Aquest sentiment ha estat doblement intens per haver-ho fet des de la posició de docent en pràctiques de l’escola i acompanyat d’en Xavi, el professor de Plàstica que va despertar en mi les ganes de formar-me en el món de l’art quan jo mateix era el seu alumne.

Penso que l’art hauria de tenir sempre una funció didàctica, una finalitat sensibilitzadora. Certament, no tots els alumnes han de convertir-se en artistes, però sí que els podem acompanyar diàriament perquè esdevinguin persones més sensibles respecte a allò que veuen i el seu entorn. Estic convençut de què una societat sensibilitzada ha de ser per força una societat millor, ja que en la mesura que formem la nostra sensibilitat ens estarem apropant també a ser més empàtics, més propers i més solidaris. Aquest compromís amb la construcció d’una societat millor és inherent en l’art i en la docència.

Va ser en aquesta escola on vaig aprendre aquests valors que formen part de mi, de la meva obra i de cada exposició. Ha estat un plaer ensenyar Maelström a la nova generació d’alumnes, acompanyat del professor que ho va iniciar tot i a l’Escola que serà sempre casa meva, casa nostra. Gràcies per deixar-me tancar el cercle!

Pol Peiró (Ex-alumne)

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website