A l’escola fem poble i aprenem del nostre entorn a través de diferents projectes i activitats que es porten a terme al llarg dels diferents cursos.
L’alumnat d’Educació Infantil coneix l’entorn treballant i vivint la cultura popular. L’alumnat més petit de l’escola realitza diferents projectes tenint com a eixos principals els pirates i els premianencs, la festa major amb els gegants i els capgrossos i els diables. D’aquesta manera, l’alumnat es prepara per la Festa Major del poble coneixent les principals figures dels actes que es portaran a terme durant el mes de juliol.
La cultura premianenca es continua treballant a Educació Primària dins dels aprenentatges globalitzats: els mitjans de transport, les antigues indústries de Premià, la Vila Romana, els antics oficis del poble o els penjaculpes, els personatges de la Festa Major d’Hivern. Cada curs realitza una sortida amb el projecte Arrela’t amb l’objectiu d’acostar la cultura popular i la història del poble d’una manera viva i enriquidora. Aquesta sortida ofereix un recurs didàctic a través del patrimoni arquitectònic i cultural premianenc, perquè els escolars el puguin conèixer creant un arrelament en el municipi.
Des de l’àmbit lingüístic, l’alumnat de cicle Superior i l’ESO col·labora amb la creació dels versots dels Penjaculpes infantils des de la seva creació i des de l’àmbit de música es destina el 3r trimestre a conèixer músiques i balls tradicionals del poble i d’arreu de Catalunya.
L’any que vam acollir els gegantons Omar i Esther ens vam animar a viure la nostra Festa Major amb el pregó, el correfoc, una cercavila representant el seguici premianenc i una cantada d’havaneres. La festa es va preparar des de l’àrea artística, combinant l’art plàstic i musical.