93 752 41 71

Silenci…

signaturaPol Rovira, alumne de 4t d’ESO

meditacio3L’activitat de reflexió consisteix en llegir un text -prèviament llegit a la classe- i sortir, ja sigui al Palmar o bé a la platja, i aprofitar per fer-ne una anàlisi personal en silenci. Una de les metes d’aquesta activitat és trobar-se amb un mateix i, no diré arribar al Nirvana, però si a una certa pau espiritual.

Júlia Feixas, alumna de 4t d’ESOsignatura

meditacio2Aquest any, a l’assignatura de Religió, s’estan realitzant unes sortides en horari escolar. Aquestes sortides consisteixen en anar a un lloc de Premià de Mar on no hi hagi contaminació acústica per poder reflexionar. Penso que aquesta idea s’aprofita bé per part dels alumnes que hi van, ja que tenen temps d’estar en silenci i pensar.
A mi m’ha anat molt bé, perquè amb deures, exàmens i altres coses no tinc gairebé mai temps per estar jo amb mi mateixa i poder deixar descansar la ment per uns minuts. En Raúl, el professor, per a cada sortida ens proporciona un text per si volem llegir-lo. Aquest tipus de text està molt bé ja que porta una història moral darrere per poder reflexionar.

Arnau Torres, alumne de 4t d’ESOsignatura

meditacio1Les activitats relacionades amb la reflexió i la meditació personal realitzades a l’àrea de Religió poden arribar a ser molt profitoses si aconseguim l’objectiu d’aturar el temps durant uns instants i submergir-nos en el nostre propi ésser.
Es tracta de desvincular-nos per uns intants del que ens envolta i aillar-nos del món extern per comprendre una mica més l’entrellat dels nostres sentiments. Deixant-nos portar per la respiració fins al punt de notar la musicalitat que genera el batec rítmic del cor que t’envaeix i t’empeny cap els racons més profuns del nostre inconscient provocant-nos una sensació de benestar, calidesa i pau interior que ens fa sentir part de la natura. Ens ajuda a percebre-la de forma diferent, amb uns altres ulls.
És d’agrair que l’escola ens ofereixi aquestes estones, doncs, en el nostre dia a dia i com a conseqüència del ritme imposat per la societat actual, no acostumem a tenir el temps necessari per permetre’ns el luxe de pensar i meditar.

 

 

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website