93 752 41 71

ESO i Música

Ens podem fer una imatge sonora d’un adolescent? Segur que si i segur que la imatge seria  amb un mòbil i uns auriculars. Però quina música de fons sentiríem o sorgiria del seu dispositiu? Reggaeton? Trap? Drill? És possible. Però també pop, rock i altres estils que els hi han ensenyat els seus pares.Quan pensem en la seva educació musical,  des de l’Escola fem que coneguin les bases de la teoria musical a través de músiques que els hi siguin properes i tenir elements per a descobrir com s’ha elaborat tan la música anomenada “Clàssica” com la música que tenen en les seves “playlists”. Sigui quina sigui, és música que necessiten escoltar per canalitzar les emocions i sentiments que apareixen en aquesta convulsa etapa de la vida. Música que recordaran fins molt avançada edat i que tindrà el poder de traslladar-los al moment present que estem vivint.

Serà amb totes aquestes eines i altres recursos apresos a primària que podran arribar també a la finalitat última, al clímax de la música, a l’objectiu final de qualsevol músic, aprenent o individu que gaudeix d’aquesta art dinàmica que és el fet de poder interpretar-la en viu, en directe. I aquí és on juga un paper fonamental el tipus d’escola on estem. Una escola on la música forma part d’un eix molt important a primària i on a l’ESO recollim els fruits de la feina ben feta i la continuem: aprendre a ser intèrpret de qualsevol instrument exigeix  als alumnes a seguir unes normes per a poder tocar tots alhora i així aprendre tots junts! També els fa  adonar del progrés propi i del progrés del grup classe. Amb aquest aprenentatge individual i col·lectiu tenen la possibilitat de gaudir tocant un instrument com l’Ukelele però també d’explorar  la veu, així com tot el ventall d’opcions que se’ns obren en el món de les aplicacions i programari existent digital, ara que comptem amb els Chromebooks! Explorem pianos virtuals, editors de partitures, afinadors, metrònoms, sonòmetres, mescladors de pistes….

El resultat final, doncs, és una ESO on sovint l’alumnat pot acompanyar amb la seva pròpia música diferents actes de l’escola. Així els ajudem a fer-los sentir partíceps d’allò que succeeix en un entorn tan proper al seu.

 

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website