93 752 41 71

CompARTim

Un projecte de col·laboració i intercanvi entre l’Escola Assís i el Centre de Formació i Prevenció.

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’escola s’està endinsant en un projecte artístic que sortirà a la llum a finals d’aquest mes.

El programa comunitari i artístic AlterArte va sorgir fa més de deu anys en el Centre de Formació i Prevenció amb l’objectiu de buscar la inclusió de persones amb problemàtiques de salut mental i amb risc d’exclusió social mitjançant l’art. El programa busca desenvolupar l’activitat artística, formativa i de difusió de l’art contemporani compromès amb la societat i el benestar de les persones. Amb aquest programa es poden observar els beneficis treballats en l’àmbit artístic anant més enllà de l’artteràpia, ja que permet entendre l’art com un acte creatiu i reflexiu. Les tasques realitzades permeten canviar el punt de vista, conèixer altres perspectives i relacionar-se de maneres diferents.

A l’escola, dins la matèria Projectes Artístics i Digitals es busca la implicació per part de l’alumnat en projectes de creació artística que els apropin a la realitat cultural i al teixit associatiu de Premià de Mar, entomant projectes des de l’àmbit creatiu i amb implicacions que vagin més enllà de l’aula.

El projecte s’ha portat a terme mitjançant parelles artístiques, un/a alumne/a amb un/a usuari/ària del Centre de Formació i Prevenció. A través d’una nota s’han intercanviat preocupacions i inquietuds mútuament. Una vegada han tingut la nota del seu/va company/a artístic han hagut d’il·lustrar les preocupacions amb un dibuix, pintura, aquarel·la o collage. D’aquesta manera es vol mostrar que en el fons tots tenim inquietuds vitals similars encara que cada persona les veu i les viu de manera molt diferent.

El resultat d’aquest intercanvi es podrà veure a l’exposició CompARTim que es podrà veure a la Biblioteca Martí Roselló (Premià de Mar) a partir del 27 d’octubre.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website