93 752 41 71

1a Sortida Postconfinaments

Premià de Mar –  Castell de Burriac – Premià de Mar

(3r d’ESO – Crèdit de síntesi)

La classe de 3r d’ESO ha tingut el privilegi de ser la primera que ha fet una excursió amb pernoctació desprès dels confinaments. Ha passat més d’un any per poder tornar a fer una sortida i, curiosament, també va ser el mateix grup que, el curs passat, va fer l’ última a La Molina. Un dia després  ens confinàvem  a casa definitivament.

El format d’aquesta excursió ha estat de dos dies. Vam sortir  de l’escola caminant i vam tornar al següent dia també caminant, el que es diu una sortida circular, en aquest cas de 32 km i 1069m de desnivell positiu. Vam fer nit a l’alberg de la Generalitat de Catalunya anomenat l’Ametller, ubicat a Cabrera de Mar. A la nit, desprès de sopar, vam fer una marxa nocturna pujant al Castell de Burriac. Des d’allà vam poder gaudir d’unes vistes nocturnes espectaculars de gran part del Maresme.

El següent dia tocava tornar, a diferències de l’anada que vam seguir la Serralada Marina (GR 92), la tornada vam anar per la costa, seguint tot el passeig de mar fins a Premià de Mar.

Aquesta sortida la vam organitzar per a recollir dades per a fer un itinerari de muntanya (crèdit de síntesi) i també vam intentar que fos sostenible, entenent aquest concepte com una manera que les persones puguin satisfer les seves necessitats al mateix temps que es manté la biodiversitat i els ecosistemes naturals. Per aquest motiu, no vam  agafar cap mitjà de transport; no vam generar cap deixalla en tota la Serralada Marina; també vam intentar no provocar contaminació acústica i, alhora, ens va permetre descobrir  el nostre entorn més proper. Tot això ho vam fer amb un format de grup bombolla i amb poca interacció amb les poblacions de la zona.

La valoració de l’activitat per part de l’alumnat ha estat molt positiva i el professorat valora també favorablement el seu comportament i la capacitat d’esforç que han mostrat. També volem agrair a dues famílies que es van oferir per a fer un avituallament d’aigua i fruita en el punt més alt de la sortida, la cornisa de la Serralada Marina.

Per acabar diríem que la COVID 19 també ens ha deixat algun aspecte positiu,  com ara la capacitat de poder valorar millor allò  que és important a la vida,  les coses senzilles, com gaudir d’una excursió a peu amb els companys i companyes de classe, redescobrint les muntanyes veïnes.

Bernat i Sebastià

17 i 18 de maig de 2021

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website